Jahodové knedlíky
🍓 Sladká klasika v novém kabátku – nadýchané knedlíky s jahodami, které chutnají jako dětství, jen tentokrát ve 100% rostlinné verzi.
A protože i klasika si zaslouží rostlinný kabátek, připravila jsem pro vás tuhle veganskou verzi oblíbených tvarohových knedlíků – a slibuju, že vás dostane. V hlavní roli je bílé tofu natural, které tu dokonale nahrazuje tvaroh – má podobnou konzistenci i jemnou chuť, takže výsledek chutná naprosto autenticky.
🥣 Knedlíky jsou krásně vláčné, voňavé po citronu a vanilce a při rozkrojení z nich vykoukne čerstvá jahoda. Když je navíc podáte s jahodovou omáčkou a oříškovou drobenkou, z obyčejného dezertu se stane slavnostní zážitek.
Tenhle recept se mi brutálně povedl – a podle reakcí doma nejsem sama, kdo si to myslí.
Ingredience
Upravte Porce
| 270 g bílého tofu natural 1 1/2 balení tofu | |
| 160 g špaldové hladké mouky | |
| 60 ml rostlinného mléka | |
| 2 ČL vanilkové pasty | |
| citrónová kůra z 1 citrónu | |
| špetka soli | |
| 18 ks jahod + 600 g na omáčku |
Oříšková drobenka
| 50 g veganského másla | |
| 30 g vlašských ořechů | |
| 20 g strouhanky | |
| 2 ČL třtinového cukru |






