x
f
x
f
f
f
f

Jahodové knedlíky

1 h

snadné

18 ks

🍓 Sladká klasika v novém kabátku – nadýchané knedlíky s jahodami, které chutnají jako dětství, jen tentokrát ve 100% rostlinné verzi.

A protože i klasika si zaslouží rostlinný kabátek, připravila jsem pro vás tuhle veganskou verzi oblíbených tvarohových knedlíků – a slibuju, že vás dostane. V hlavní roli je bílé tofu natural, které tu dokonale nahrazuje tvaroh – má podobnou konzistenci i jemnou chuť, takže výsledek chutná naprosto autenticky.

🥣 Knedlíky jsou krásně vláčné, voňavé po citronu a vanilce a při rozkrojení z nich vykoukne čerstvá jahoda. Když je navíc podáte s jahodovou omáčkou a oříškovou drobenkou, z obyčejného dezertu se stane slavnostní zážitek.

Tenhle recept se mi brutálně povedl – a podle reakcí doma nejsem sama, kdo si to myslí.

Žádná Recenze

Ingredience

Upravte Porce
270 g bílého tofu natural 1 1/2 balení tofu
160 g špaldové hladké mouky
60 ml rostlinného mléka
2 ČL vanilkové pasty
citrónová kůra z 1 citrónu
špetka soli
18 ks jahod + 600 g na omáčku
Oříšková drobenka
50 g veganského másla
30 g vlašských ořechů
20 g strouhanky
2 ČL třtinového cukru

Nutriční Informace

105 kcal Kalorie / 1 knedlík:
4 g Tuky
4 g Bílkoviny
13 g Sacharidy
4 g Z toho cukry

Směry

1.

Příprava těsta

Tofu osušte papírovou utěrkou a rozmixujte v mixéru nebo food procesoru do jemné drti. Přendejte do mísy a přidejte mouku, cukr, citronovou kůru, vanilkovou pastu, špetku soli a rostlinné mléko. Vypracujte těsto – mělo by být hladké, ale nelepivé. Zabalte ho do sáčku a dejte na 30 minut do lednice odpočinout.
Označit jako dokončené
2.

Příprava drobenky

Na pánvi rozpusťte veganské máslo, přidejte strouhanku, pomleté ořechy a cukr. Restujte dozlatova, dokud směs nezačne vonět oříškově a nezíská křupavou strukturu. Nechte vychladnout.
Označit jako dokončené
3.

Tvarování knedlíků

Těsto rozdělte na 18 dílků. Každý dílek rozválejte v dlani, doprostřed vložte jahodu (ideálně bez špičky) a pečlivě zabalte do kuličky. Knedlíky by měly být pevné a bez prasklin.
Označit jako dokončené
4.

Vaření a servírování

Knedlíky vkládejte do mírně osolené vroucí vody a vařte 3–5 minut, dokud nevyplavou na hladinu. Vyndejte je děrovanou naběračkou a nechte krátce okapat. Podávejte s teplou jahodovou omáčkou (jahody krátce rozvařte a rozmixujte) a posypte oříškovou drobenkou.
Označit jako dokončené

Poznámky

Pokud chcete knedlíky ještě víc „tvarohové“, přidejte do těsta lžíci rostlinného jogurtu – krásně je zjemní. A místo jahod klidně použijte švestky nebo meruňky – funguje to skvěle i mimo sezónu. Ať si tenhle recept užijete s láskou a vůní dětství.
Tagy

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.