x
f
x
f
f
f
f

Nejzdravější bochánky

20 min + 8 h pasivně

snadné

9 ks

🌾 Základem těchto briošek je pohanka a červená čočka – dvě nenápadné, ale výživově neuvěřitelně silné ingredience, které bych klidně označila za malé superpotraviny. Jsou přirozeně bezlepkové, snadno stravitelné a plné bílkovin, minerálů i vlákniny.

💛 Na těchto brioškách miluju, že jsou lehké, ale přitom zasytí na dlouhou dobu. Mají jemně oříškovou chuť, měkkou střídku a křupavou kůrku. Skvěle chutnají naslano i nasladko – třeba s hummusem, rostlinným máslem nebo domácí marmeládou.

🌿 Recept je překvapivě jednoduchý – stačí pohanku a čočku jen přes noc namočit, rozmixovat a za chvíli máte hotové těsto. Žádné droždí, žádné kynutí, jen čistá síla přírodních surovin.

Žádná Recenze

Ingredience

Upravte Porce
200 g světlé pohanky
100 g loupané červené čočky
20 g vlákniny psyllia
1 ČL soli
1 PL lahůdkového droždí
1 ČL sody
100 ml vody
Na ozdobení
20 g dýňových semínek

Nutriční Informace

185 kcal Kalorie / 1 ks
3 g Tuky
8 g Bílkoviny
30 g Sacharidy
1 g Z toho cukry

Směry

1.

Namočení

Pohanku a čočku propláchněte, zalijte dostatečným množstvím vody a nechte stát nejméně 8 hodin (ideálně přes noc).
Označit jako dokončené
2.

Mixování

Vodu slijte, luštěniny propláchněte a dejte do mixéru. Pokud nemáte výkonný mixér, přilijte trochu vody, přidejte sůl, lahůdkové droždí a sodu a rozmixujte do hladkého krému. Nakonec vmíchejte psyllium a nechte směs 10 minut odstát.
Označit jako dokončené
3.

Tvarování

Pokud máte silnější mixér, můžete psyllium přidat rovnou do mixéru spolu s ostatními surovinami. Hotové těsto přendejte do mísy, přikryjte utěrkou a nechte odpočívat 10 minut. Poté z těsta tvarujte 9 stejně velkých bochánků a pokládejte je na plech s pečicím papírem. Ozdobte dýňovými semínky.
Označit jako dokončené
4.

Pečení

Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 20 minut, dokud briošky nezezlátnou. Nechte je vychladnout na mřížce a skladujte jako běžné pečivo.
Označit jako dokončené

Poznámky

Pokud chcete briošky obohatit o bílkoviny, můžete místo psyllia přidat neochucený rostlinný protein – chuť zůstane neutrální a výživová hodnota se ještě zvedne. A jestli vás láká experimentovat, zkuste sladkou verzi s čokoládovým proteinem – to by mohla být paráda! 🌰✨

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.