Nejzdravější bochánky
🌾 Základem těchto briošek je pohanka a červená čočka – dvě nenápadné, ale výživově neuvěřitelně silné ingredience, které bych klidně označila za malé superpotraviny. Jsou přirozeně bezlepkové, snadno stravitelné a plné bílkovin, minerálů i vlákniny.
💛 Na těchto brioškách miluju, že jsou lehké, ale přitom zasytí na dlouhou dobu. Mají jemně oříškovou chuť, měkkou střídku a křupavou kůrku. Skvěle chutnají naslano i nasladko – třeba s hummusem, rostlinným máslem nebo domácí marmeládou.
🌿 Recept je překvapivě jednoduchý – stačí pohanku a čočku jen přes noc namočit, rozmixovat a za chvíli máte hotové těsto. Žádné droždí, žádné kynutí, jen čistá síla přírodních surovin.
Ingredience
Upravte Porce
| 200 g světlé pohanky | |
| 100 g loupané červené čočky | |
| 20 g vlákniny psyllia | |
| 1 ČL soli | |
| 1 PL lahůdkového droždí | |
| 1 ČL sody | |
| 100 ml vody |
Na ozdobení
| 20 g dýňových semínek |






