x
f
x
f
f
f
f

Domácí nutella

25 min

snadné

1 sklenice = 600 g

🌰 Tahle domácí nutella je přesně ten typ receptu, který vám ukáže, jak málo stačí k dokonalosti. Jen tři suroviny, mixér a pár minut času – a máte čokoládovo-oříškové potěšení, které voní po pražených lískových oříšcích a jemně se rozplývá na jazyku.

🍫 Nepotřebujete žádný přidaný olej ani rafinovaný cukr. Sladkost si určíte sami – stačí trochu javorového sirupu nebo datlového sirupu, podle chuti. A pokud máte výkonný mixér, práce půjde jako po másle

💛 Je to čistá radost v kuchyni – jen vy, oříšky a vůně, která naplní celý domov. A ten první lžičkový moment? Dokonalost.

Žádná Recenze

Ingredience

Upravte Porce
400 g lískových oříšků
200 g hořké čokolády
javorový sirup dle chuti
špetka soli

Nutriční Informace

125 kcal Kalorie / 1 PL:
10 g Tuky
2 g Bílkoviny
7 g Sacharidy
3 g Z toho cukry

Směry

1.

Pražení oříšků

Lískové oříšky rozprostřete na plech s pečicím papírem a pečte 10–15 minut při 160 °C, dokud nezezlátnou a nezačnou krásně vonět.
Označit jako dokončené
2.

Loupání

Ještě teplé oříšky nasypte do čisté utěrky a promněte v rukách. Slupky se tak snadno oddělí.
Označit jako dokončené
3.

Mixování

Očištěné oříšky dejte do výkonného mixéru a rozmixujte dohladka – nejdřív vznikne sypká drť, pak pastovitá hmota a nakonec krásně tekuté oříškové máslo.
Označit jako dokončené
4.

Spojení s čokoládou

Přidejte rozpuštěnou hořkou čokoládu, špetku soli a ještě krátce rozmixujte. Pokud chcete nutellu sladší, přidejte až po vychladnutí javorový sirup (dřív by se krém mohl srazit). Přelijte do skleněné nádoby, nechte vychladnout a skladujte v lednici.
Označit jako dokončené

Poznámky

Tuhle nutellu mám nejradši na čerstvém kváskovém chlebu nebo na lívancích. A když si ji zamícháte do teplé kaše? Nebe v puse. 🌰✨

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.