Jarní závitky
🥬 Lehoučké, voňavé a plné šťavnaté náplně — přesně takové jsou tyhle jarní závitky. Jsou jako malé balíčky dobré nálady, které křupnou při každém soustu a zaplaví kuchyni vůní zázvoru a čerstvých bylinek.
🌱 Hlavní roli tu hraje hlíva ústřičná a uzený tempeh. Společně vytvářejí směs, která má chuť i texturu masa, ale zůstává čistě rostlinná. Dochucená sójovou omáčkou, která má perfektní hloubku a jemnou slanost, která se neomrzí.
🥕 Jsou ideální na oběd, lehkou večeři nebo jako pohoštění pro přátele. Krásně vypadají, nádherně voní a ještě líp chutnají — prostě takové malé jarní potěšení zabalené v křehkém papíru.
Žádná Recenze
Ingredience
Upravte Porce
| 1 cibule | |
| 3 stroužky česneku | |
| 3 PL rýžového oleje | |
| 200 g hlívy ústřičné | |
| 200 g uzeného tempehu 1 balení | |
| 1 PL čerstvého zázvoru | |
| 3 mrkve | |
| hrst jarní cibulky | |
| hrst čerstvého koriandru | |
| 2 PL sójové omáčky | |
| 24 ks rýžového papíru |
Omáčka
| 4 PL sójové omáčky | |
| 2 ČL Srirachy | |
| 2 PL datlového sirupu | |
| 1 ČL bílého sezamu |
Nutriční Informace
155 kcal
Kalorie / 1 ks:
6,5 g
Tuky
7,2 g
Bílkoviny
14, 8 g
Sacharidy
3 g
Z toho cukry
Směry
1.
Příprava náplně
Na pánvi rozehřejte trochu rýžového oleje. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a restujte dozlatova.
Poté přidejte na kousky nakrájenou hlívu ústřičnou a nahrubo nastrouhaný uzený tempeh. Restujte, dokud směs nezačne lehce zlátnout.
Označit jako dokončené
2.
Dochucení a zelenina
Vmíchejte nastrouhanou mrkev, čerstvý zázvor, nakrájenou jarní cibulku a koriandr. Přidejte sojovou omáčku a nechte směs krátce vychladnout.
Označit jako dokončené
3.
Tvarování závitků
Rýžový papír namočte do vlažné vody asi na 10 sekund, položte na prkénko a přidejte asi 2 PL směsi.
Zamotejte do závitku a pro extra křupavost ho zabalte ještě do druhého plátku.
Označit jako dokončené
4.
Opékání a servírování
Závitky opékejte z obou stran dozlatova.
Smíchejte všechny ingredience na omáčku – sójovou omáčku, Srirachu, datlový sirup a sezam – a podávejte společně.
Označit jako dokončené






