x
f
x
f
f
f
f

Mrkvová polévka

40 min

snadné

5 porcí

🌞 Jak vykouzlit z obyčejné mrkve dokonalou polévku? Úplně jednoduše! Tahle mrkvová krása je důkazem, že z pár běžných surovin může vzniknout něco neuvěřitelně lahodného.

🥕 Základem jsou pečené kousky mrkve s cibulí a česnekem, které získají úžasnou sladkost a hloubku chuti. O tu „sýrovou“ tečku se postará lahůdkové droždí a rostlinná smetana — doporučuji Ramu 31 %, která krásně zjemní texturu a polévce dodá hedvábnou konzistenci. Pokud chcete, smetanu můžete nahradit kokosovým mlékem.

🌿 Je to rychlá, krémová a voňavá polévka, která se hodí do každého dne — ať už na lehkou večeři, nebo jako úvod k nedělnímu obědu.

Žádná Recenze

Ingredience

Upravte Porce
1 kg mrkve
5 PL olivového oleje
4 PL lahůdkového droždí
2 menší cibule
3 stroužky česneku
0,6 l zeleninového vývaru nebo vody
150 ml veganské smetany
sůl dle chuti
Na ozdobení
čerstvý koriandr
pistácie

Nutriční Informace

210 kcal Kalorie / 1 porce:
12 g Tuky
4 g Bílkoviny
20 g Sacharidy
9 g Z toho cukry

Směry

1.

Pečení zeleniny

Mrkev oloupejte a nakrájejte na větší kousky. Dejte ji do mísy, zakápněte olivovým olejem, přidejte lahůdkové droždí a sůl. Všechno promíchejte a rozprostřete na plech s pečicím papírem. Přidejte cibuli a celé stroužky česneku. Pečte asi 30 minut při 200 °C do zezlátnutí a zkaramelizování.
Označit jako dokončené
2.

Mixování krému

Upečenou zeleninu přesuňte do mixéru, přilijte zeleninový vývar a rozmixujte do hladka.
Označit jako dokončené
3.

Dokončení polévky

Přelijte do hrnce, přidejte veganskou smetanu, jemně promíchejte a případně dolaďte solí. Krém podávejte teplý, ozdobený čerstvým koriandrem a pistáciemi.
Označit jako dokončené

Poznámky

Tenhle mrkvový krém je můj oblíbený „comfort food“ na jaro — zdravý, barevný a překvapivě bohatý na chuť. Zkuste ho podávat s domácím chlebem nebo focacciou — to je pak kombinace, která rozehřeje i nejchladnější den. 🥣🌼

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.