x
f
x
f
f
f
f

Vločkové tiramisu – upravit

30 min

super snadné

3-4 porce

Napadlo vás někdy, že si můžete dopřát tiramisu už k snídani? 🍰 Zní to jako sen, ale slibuju — je to realita! Tohle vločkové tiramisu je moje oblíbená ranní radost. Lehké, výživné, přirozeně sladké a tak dobré, že ho budete chtít dělat znovu a znovu.

Základem jsou jemné vrstvy ovesných vloček, sametový kešu krém a voňavý kávovinový základ s mandlovým máslem a chia semínky. Každá lžička je jemná, krémová a krásně vyvážená – něco mezi dezertem a snídaní, co prostě pohladí po duši.

A to nejlepší? Díky kávovině je bez kofeinu, takže si ho bez obav můžou vychutnat i děti. Voní po vanilce, kakau a troše lásky — přesně tak, jak si představujete dokonalé tiramisu, jen v jemnější, zdravější podobě. 💛

Žádná Recenze

Ingredience

Upravte Porce
200 g ovesných vloček
8 ks datlí ideálně čerstvých
300 ml rostlinného mléka (sojóvé, mandlové...)
2 ČL medu (agávový sirup, javorový...)
150 g namočených kešu oříšků
300 g rostlinného jogurtu
vanilková pasta dle chuti
Kávový krém:
50 g mandlového másla
50 g chia semínek
2 ČL kávoviny Yannoh
3 PL kakaa
220 ml rostlinného mléka
javorový sirup dle chuti

Nutriční Informace

410 kcal Kalorie / 1 porce:
19 g Tuky
12 g Bílkoviny
48 g Sacharidy
19 g Z toho cukry

Směry

1.

Namočení kešu oříšků a příprava vloček

Kešu oříšky namočte do vody alespoň na 8 hodin (nejlépe přes noc). Do mísy nasypte ovesné vločky, přidejte nakrájené datle a rostlinné mléko. Promíchejte a nechte chvíli stát, aby vločky změkly a nasákly chuť.
Označit jako dokončené
2.

Kešu krém

V mixéru rozmixujte namočené kešu oříšky s rostlinným jogurtem a vanilkovou pastou. Mixujte, dokud nezískáte hladký, krémový základ – bez hrudek. Krém přidejte k vločkám a jemně promíchejte.
Označit jako dokončené
3.

Kávovinový krém

Do mixéru vložte mandlové máslo, chia semínka, kakao, kávovinu, javorový sirup a rostlinné mléko. Rozmixujte dohladka – vznikne hustý, voňavý krém. Pokud je příliš hutný, přidejte trochu mléka podle potřeby.
Označit jako dokončené
4.

Vrstvení a servírování

Připravte si skleněné skleničky nebo menší misky. Na dno dejte část vločkové směsi, poté přidejte vrstvu kávovinového krému a opakujte. Navrch dejte rostlinný jogurt a lehce posypte kakaem. Podávejte hned, nebo nechte odležet v lednici – chutě se krásně propojí a dezert bude ještě jemnější.
Označit jako dokončené

Poznámky

Pokud kávu nepijete, zkuste moji oblíbenou kávovinu Yannoh s příchutí vanilky – dodá tiramisu jemný nádech bez kofeinu. A pokud ho necháte přes noc v lednici, ráno vás čeká dokonale krémové potěšení, které chutná i dětem.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.