Vločkové tiramisu – upravit
Napadlo vás někdy, že si můžete dopřát tiramisu už k snídani? 🍰 Zní to jako sen, ale slibuju — je to realita! Tohle vločkové tiramisu je moje oblíbená ranní radost. Lehké, výživné, přirozeně sladké a tak dobré, že ho budete chtít dělat znovu a znovu.
Základem jsou jemné vrstvy ovesných vloček, sametový kešu krém a voňavý kávovinový základ s mandlovým máslem a chia semínky. Každá lžička je jemná, krémová a krásně vyvážená – něco mezi dezertem a snídaní, co prostě pohladí po duši.
A to nejlepší? Díky kávovině je bez kofeinu, takže si ho bez obav můžou vychutnat i děti. Voní po vanilce, kakau a troše lásky — přesně tak, jak si představujete dokonalé tiramisu, jen v jemnější, zdravější podobě. 💛
Ingredience
Upravte Porce
| 200 g ovesných vloček | |
| 8 ks datlí ideálně čerstvých | |
| 300 ml rostlinného mléka (sojóvé, mandlové...) | |
| 2 ČL medu (agávový sirup, javorový...) | |
| 150 g namočených kešu oříšků | |
| 300 g rostlinného jogurtu | |
| vanilková pasta dle chuti |
Kávový krém:
| 50 g mandlového másla | |
| 50 g chia semínek | |
| 2 ČL kávoviny Yannoh | |
| 3 PL kakaa | |
| 220 ml rostlinného mléka | |
| javorový sirup dle chuti |






