Opečené tofu kousky
🌿 Tofu kousky, které změní názor i těm, co tofu běžně vynechávají. Stačí je jen správně ochutit – kari, sladká paprika, čerstvý koriandr a lahůdkové droždí se postarají o dokonale vyváženou chuť, která překvapí hned po prvním soustu.
Příprava je rychlá a jednoduchá, potřebujete jen pár surovin a pár minut času. Tofu se na pánvi krásně opeče do zlatava, získá křupavou kůrku a uvnitř zůstane jemné a šťavnaté.
🥙 Podávejte s humusem, čerstvou zeleninou a pita chlebem – vznikne syté, výživné a chuťově bohaté jídlo, které se okamžitě stane jedním z vašich oblíbených.
Žádná Recenze
Ingredience
Upravte Porce
| 200 g bílého tofu natural | |
| 200 g marinovaného tofu | |
| 70 g bezlepkové mouky (cizrnové, pohankové, ovesné...) | |
| 1 ČL soli | |
| 1 ČL kari | |
| 1 ČL uzené papriky | |
| 3 PL lahůdkového droždí | |
| 1 PL rajského protlaku | |
| 40 g čerstvého koriandru | |
| ½ červené cibule | |
| 1 PL sezamové oleje (olivový, kokosový...) |
Nutriční Informace
245 kcal
Kalorie / 1 porce:
15 g
Tuky
19 g
Bílkoviny
8 g
Sacharidy
2 g
Z toho cukry
Směry
1.
Příprava tofu
Obě tofu nastrouhejte nahrubo na struhadle. Díky kombinaci bílého a marinovaného tofu získáte skvělou texturu i chuť.
Dejte je do větší mísy a promíchejte, aby se propojily.
Označit jako dokončené
2.
Kořenění a dochucení
Přidejte mouku, sůl, kari, sladkou papriku, lahůdkové droždí, rajský protlak, nasekaný koriandr, nadrobno nakrájenou cibuli a olej.
Vše promíchejte, dokud nevznikne kompaktní hmota – lehce lepivá, ale držící tvar.
Pokud je příliš suchá, přidejte 1–2 PL vody.
Označit jako dokončené
3.
Tvarování válečků
Z tofu směsi vytvarujte válečky nebo menší kuličky – asi 14 kusů.
Dlaně si můžete lehce potřít olejem, aby se směs nelepila.
Označit jako dokončené
4.
Opékání a servírování
Na pánvi rozehřejte trochu oleje a tofu kousky opékejte z obou stran dozlatova.
Hotové kousky položte na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
Podávejte s humusem, pestem, čerstvou zeleninou a pita chlebem.
Označit jako dokončené
Poznámky
Pokud chcete tofu kousky ještě křupavější, dejte je po opečení na 5 minut do horkovzdušné fritézy. Skvěle chutnají i studené, třeba zabalené v pita chlebu s hummusem a zeleninou – ideální jako rychlý oběd do práce.






