x
f
x
f
f
f
f

Opečené tofu kousky

20 min + 15 min aktivně

snadné

14 ks

🌿 Tofu kousky, které změní názor i těm, co tofu běžně vynechávají. Stačí je jen správně ochutit – kari, sladká paprika, čerstvý koriandr a lahůdkové droždí se postarají o dokonale vyváženou chuť, která překvapí hned po prvním soustu.

Příprava je rychlá a jednoduchá, potřebujete jen pár surovin a pár minut času. Tofu se na pánvi krásně opeče do zlatava, získá křupavou kůrku a uvnitř zůstane jemné a šťavnaté.

🥙 Podávejte s humusem, čerstvou zeleninou a pita chlebem – vznikne syté, výživné a chuťově bohaté jídlo, které se okamžitě stane jedním z vašich oblíbených.

Žádná Recenze

Ingredience

Upravte Porce
200 g bílého tofu natural
200 g marinovaného tofu
70 g bezlepkové mouky (cizrnové, pohankové, ovesné...)
1 ČL soli
1 ČL kari
1 ČL uzené papriky
3 PL lahůdkového droždí
1 PL rajského protlaku
40 g čerstvého koriandru
½ červené cibule
1 PL sezamové oleje (olivový, kokosový...)

Nutriční Informace

245 kcal Kalorie / 1 porce:
15 g Tuky
19 g Bílkoviny
8 g Sacharidy
2 g Z toho cukry

Směry

1.

Příprava tofu

Obě tofu nastrouhejte nahrubo na struhadle. Díky kombinaci bílého a marinovaného tofu získáte skvělou texturu i chuť. Dejte je do větší mísy a promíchejte, aby se propojily.
Označit jako dokončené
2.

Kořenění a dochucení

Přidejte mouku, sůl, kari, sladkou papriku, lahůdkové droždí, rajský protlak, nasekaný koriandr, nadrobno nakrájenou cibuli a olej. Vše promíchejte, dokud nevznikne kompaktní hmota – lehce lepivá, ale držící tvar. Pokud je příliš suchá, přidejte 1–2 PL vody.
Označit jako dokončené
3.

Tvarování válečků

Z tofu směsi vytvarujte válečky nebo menší kuličky – asi 14 kusů. Dlaně si můžete lehce potřít olejem, aby se směs nelepila.
Označit jako dokončené
4.

Opékání a servírování

Na pánvi rozehřejte trochu oleje a tofu kousky opékejte z obou stran dozlatova. Hotové kousky položte na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Podávejte s humusem, pestem, čerstvou zeleninou a pita chlebem.
Označit jako dokončené

Poznámky

Pokud chcete tofu kousky ještě křupavější, dejte je po opečení na 5 minut do horkovzdušné fritézy. Skvěle chutnají i studené, třeba zabalené v pita chlebu s hummusem a zeleninou – ideální jako rychlý oběd do práce.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.