x
f
x
f
f
f
f

Císařský trhanec

20 min

snadné

2 porce

🥣 Nevyhazujte vodu z cizrny! Tahle zdánlivě obyčejná tekutina, známá jako aquafaba, dokáže v rostlinné kuchyni zázraky. Stačí ji vyšlehat a máte perfektní náhradu vajíčka – lehkou, nadýchanou a naprosto funkční.

🌿 A přesně díky ní si můžete připravit tenhle císařský trhanec – rakouskou klasiku v rostlinném kabátku. Je jemný, vláčný a krásně voňavý. V těstíčku se spojí aquafaba, jablečné pyré a špaldová mouka, takže vznikne směs, která se v pánvi promění v zlatavý zázrak.

🍏 Na tomhle receptu miluju, že je neuvěřitelně jednoduchý, ale působí slavnostně. Skvěle chutná teplý, s ovocem nebo marmeládou, ale klidně i studený – prostě dezert, který má vždycky úspěch.

Žádná Recenze

Ingredience

Upravte Porce
1 plechovka cizrny - použijte jen nálev
2 ČL kukuřičného škrobu
30 + 2 ČL moučkového cukru
240 g špaldové hladké mouky
1 prášek do pečiva 12 g
špetka soli
50 g jablečného pyré
250 ml rostlinného mléka
rozinky dle chuti
Na ozdobení
čerstvá máta
moučkový cukr

Nutriční Informace

265 kcal Kalorie / 1 porce:
4,2 g Tuky
10 g Bílkoviny
45 g Sacharidy
17 g Z toho cukry

Směry

1.

Příprava aquafaby

Z cizrnové plechovky slijte nálev do mísy. Přidejte kukuřičný škrob a 2 čajové lžičky moučkového cukru a vyšlehejte do tuhé pěny – podobně jako bílky.
Označit jako dokončené
2.

Těsto

V jiné míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, špetku soli, jablečné pyré a rostlinné mléko. Postupně a jemně do těsta zapracujte vyšlehanou pěnu, aby těsto zůstalo nadýchané.
Označit jako dokončené
3.

Opékání

Na pánvi rozehřejte trochu oleje a vlijte polovinu těsta. Přikryjte pokličkou a opékejte na mírném plameni několik minut, dokud spodní strana nezezlátne. Přidejte rozinky, otočte a nechte opéct i z druhé strany.
Označit jako dokončené
4.

Dokončení

Hotovou palačinku rozdělte na větší či menší kousky, posypejte moučkovým cukrem a podávejte s jablečným pyré nebo oblíbenou marmeládou.
Označit jako dokončené

Poznámky

Císařský trhanec z cizrnové vody je přesně ten dezert, který vás překvapí svou lehkostí i chutí. Aquafaba se při pečení chová stejně jako sníh z bílků – a těsto díky ní nádherně nadýchá. Když zůstane kousek do druhého dne, klidně si ho dejte studený – chutná pořád skvěle.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.