Císařský trhanec
🥣 Nevyhazujte vodu z cizrny! Tahle zdánlivě obyčejná tekutina, známá jako aquafaba, dokáže v rostlinné kuchyni zázraky. Stačí ji vyšlehat a máte perfektní náhradu vajíčka – lehkou, nadýchanou a naprosto funkční.
🌿 A přesně díky ní si můžete připravit tenhle císařský trhanec – rakouskou klasiku v rostlinném kabátku. Je jemný, vláčný a krásně voňavý. V těstíčku se spojí aquafaba, jablečné pyré a špaldová mouka, takže vznikne směs, která se v pánvi promění v zlatavý zázrak.
🍏 Na tomhle receptu miluju, že je neuvěřitelně jednoduchý, ale působí slavnostně. Skvěle chutná teplý, s ovocem nebo marmeládou, ale klidně i studený – prostě dezert, který má vždycky úspěch.
Ingredience
Upravte Porce
| 1 plechovka cizrny - použijte jen nálev | |
| 2 ČL kukuřičného škrobu | |
| 30 + 2 ČL moučkového cukru | |
| 240 g špaldové hladké mouky | |
| 1 prášek do pečiva 12 g | |
| špetka soli | |
| 50 g jablečného pyré | |
| 250 ml rostlinného mléka | |
| rozinky dle chuti |
Na ozdobení
| čerstvá máta | |
| moučkový cukr |






