x
f
x
f
f
f
f

Špagety carbonara – upravit

30 min + 8 h pasivně

snadné

2-3 porce

🍝 Špagety carbonara ve veganském stylu.
Ano, čtete správně! Tyhle špagety jsou důkazem, že i bez vajíček, sýra a špeku se dá vykouzlit krémová, voňavá a neskutečně dobrá carbonara. Základem je jemná kešu omáčka s tofu, lahůdkovým droždím a rostlinným mlékem, která má dokonale hladkou texturu a výraznou chuť.

🌿 Celý recept je přitom neuvěřitelně jednoduchý – žádné složité triky, jen poctivé suroviny, které se krásně doplňují. Uzený tempeh se postará o typickou slanou chuť, droždí dodá sýrový tón a krémová omáčka všechno spojí do dokonale vyváženého celku.

💛 Je to jídlo, které si zamilujete hned po prvním soustu. S láskou, bez kompromisů – po italsku.

Žádná Recenze

Ingredience

Upravte Porce
200 g špaget ideálně semolinových
2 ks cibule šalotky
2 stroužky česneku
100 g uzeného tempehu
3 PL olivového oleje
1 PL lahůdkového droždí
1 ČL soli
Na ozdobu - čerstvý koriandr nebo petržel...
Omáčka:
125 g silken tofu 1 balení
80 g nemočených kešu oříšků
4 PL lahůdkového droždí
120 ml rostlinného mléka
špetka soli dle chuti

Nutriční Informace

480 kcal Kalorie / 1 porce:
22 g Tuky
21 g Bílkoviny
48 g Sacharidy
4 g Z toho cukry

Směry

1.

Namočení kešu oříšků

Kešu oříšky zalijte vodou a nechte namočit alespoň 8 hodin (nejlépe přes noc). Díky tomu krásně změknou a omáčka bude po rozmixování hedvábně hladká.
Označit jako dokončené
2.

Příprava omáčky

Do mixéru dejte silken tofu, namočené kešu oříšky, lahůdkové droždí, špetku soli a rostlinné mléko. Mixujte tak dlouho, dokud nezískáte dokonale hladký, krémový základ. Chuť můžete doladit droždím nebo špetkou soli podle vaší preference.
Označit jako dokončené
3.

Restování základu

Na pánvi rozehřejte trochu oleje a orestujte najemno nakrájenou cibuli šalotku. Po chvíli přidejte nasekaný česnek a na kostičky nakrájený tempeh. Restujte, dokud vše nezíská zlatavou barvu a neprovoní celou kuchyni. Nakonec přidejte lahůdkové droždí a promíchejte.
Označit jako dokončené
4.

Spojení s omáčkou

Část opečeného tempehu dejte stranou na ozdobu. Do pánve přilijte kešu omáčku, přidejte uvařené špagety a dobře promíchejte, aby se omáčka krásně obalila kolem těstovin. Pokud se vám zdá příliš hustá, přilijte trochu vody z těstovin. Podávejte horké, posypané zbytkem tempehu a čerstvou bylinkou.
Označit jako dokončené

Poznámky

Tuhle verzi carbonary jsem si naprosto zamilovala – chutná tak, že byste nikdy neuhodli, že je bez vajec a sýra. Pokud chcete omáčku ještě výraznější, přidejte pár kapek citronové šťávy nebo špetku černé soli (kala namak), která jí dodá lehce „vajíčkovou“ chuť. A kdo miluje extra krémové omáčky – přidejte při servírování lžičku rostlinného jogurtu.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.