Špagety carbonara – upravit
🍝 Špagety carbonara ve veganském stylu.
Ano, čtete správně! Tyhle špagety jsou důkazem, že i bez vajíček, sýra a špeku se dá vykouzlit krémová, voňavá a neskutečně dobrá carbonara. Základem je jemná kešu omáčka s tofu, lahůdkovým droždím a rostlinným mlékem, která má dokonale hladkou texturu a výraznou chuť.
🌿 Celý recept je přitom neuvěřitelně jednoduchý – žádné složité triky, jen poctivé suroviny, které se krásně doplňují. Uzený tempeh se postará o typickou slanou chuť, droždí dodá sýrový tón a krémová omáčka všechno spojí do dokonale vyváženého celku.
💛 Je to jídlo, které si zamilujete hned po prvním soustu. S láskou, bez kompromisů – po italsku.
Ingredience
Upravte Porce
| 200 g špaget ideálně semolinových | |
| 2 ks cibule šalotky | |
| 2 stroužky česneku | |
| 100 g uzeného tempehu | |
| 3 PL olivového oleje | |
| 1 PL lahůdkového droždí | |
| 1 ČL soli | |
| Na ozdobu - čerstvý koriandr nebo petržel... |
Omáčka:
| 125 g silken tofu 1 balení | |
| 80 g nemočených kešu oříšků | |
| 4 PL lahůdkového droždí | |
| 120 ml rostlinného mléka | |
| špetka soli dle chuti |






