x
f
x
f
f
f
f

Čočkové placičky

30 min + 1 h pasivně

super snadné

22 ks

🥕 Věděli jste, že i z obyčejné červené čočky může vzniknout něco naprosto famózního?
Tyhle placičky jsou pro mě důkazem, že rostlinná kuchyně vůbec nemusí být složitá, aby byla neuvěřitelně chutná. Jsou křupavé, syté, přirozeně bezlepkové a plné bílkovin i vlákniny.

🌾 Na těsto nepotřebujete žádnou mouku ani vajíčko – jen čistou sílu luštěnin a semínek. Krásně drží pohromadě, snadno se s ním pracuje a po opečení vzniknou ty nejkřupavější placičky, které si zamilujete už po prvním soustu.

Můžete je podávat jako přílohu k hlavnímu jídlu, polévce nebo salátu, nebo si je dopřát jen tak – třeba s oblíbeným dipem. A jestli chcete doladit chuť k dokonalosti, zkuste je s veganskou zakysanou smetanou – tvoří spolu naprosto dokonalý pár. 💛

Žádná Recenze

Ingredience

Upravte Porce
200 g loupané červené čočky
400 ml vody
20 g slunečnicových semínek
20 g dýňových semínek
15 g mandlových lupínků
1/2 ČL soli
3 PL lahůdkového droždí
1 ČL černého kmínu doporučuji přidat, dodá šmrnc!
hrst čerstvého koriandru
řepkový olej na smažení

Nutriční Informace

150 kcal Kalorie / 3 ks placek:
6 g Tuky
8 g Bílkoviny
14 g Sacharidy
1 g Z toho cukry

Směry

1.

Namočení čočky

Čočku nasypte do mísy, zalijte 400 ml vody a nechte hodinu nabobtnat. Díky tomu změkne a při mixování vytvoří dokonale jemné těsto bez nutnosti mouky.
Označit jako dokončené
2.

Mixování těsta

Čočku i s vodou přelijte do mixéru a rozmixujte dohladka. Vznikne husté, hladké těsto, které bude základem pro vaše placičky.
Označit jako dokončené
3.

Dochucení a přidání semínek

Do směsi přidejte slunečnicová, dýňová a sezamová semínka, mandlové lupínky, černý kmín, sůl, čerstvý koriandr a lahůdkové droždí. Vše dobře promíchejte, aby se semínka rovnoměrně rozložila v těstě.
Označit jako dokončené
4.

Smažení

Na pánvi rozehřejte trošku oleje. Lžící odebírejte malé množství těsta a rozetřete ho do tenké vrstvy – čím tenčí placka, tím křupavější výsledek. Smažte z obou stran dozlatova, dokud nejsou placky krásně pevné a voňavé.
Označit jako dokončené

Poznámky

Tyto placičky chutnají skvěle i studené – ideální na cesty, do lunchboxu nebo jako rychlá svačinka. Pokud je chcete péct místo smažení, dejte je na pečicí papír, potřete lehce olejem a pečte na 180 °C asi 20 minut. A jestli máte rádi výraznější chuť, přidejte do těsta špetku uzené papriky – posune je ještě o level výš.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.