Čočkové placičky
🥕 Věděli jste, že i z obyčejné červené čočky může vzniknout něco naprosto famózního?
Tyhle placičky jsou pro mě důkazem, že rostlinná kuchyně vůbec nemusí být složitá, aby byla neuvěřitelně chutná. Jsou křupavé, syté, přirozeně bezlepkové a plné bílkovin i vlákniny.
🌾 Na těsto nepotřebujete žádnou mouku ani vajíčko – jen čistou sílu luštěnin a semínek. Krásně drží pohromadě, snadno se s ním pracuje a po opečení vzniknou ty nejkřupavější placičky, které si zamilujete už po prvním soustu.
Můžete je podávat jako přílohu k hlavnímu jídlu, polévce nebo salátu, nebo si je dopřát jen tak – třeba s oblíbeným dipem. A jestli chcete doladit chuť k dokonalosti, zkuste je s veganskou zakysanou smetanou – tvoří spolu naprosto dokonalý pár. 💛
Ingredience
Upravte Porce
| 200 g loupané červené čočky | |
| 400 ml vody | |
| 20 g slunečnicových semínek | |
| 20 g dýňových semínek | |
| 15 g mandlových lupínků | |
| 1/2 ČL soli | |
| 3 PL lahůdkového droždí | |
| 1 ČL černého kmínu doporučuji přidat, dodá šmrnc! | |
| hrst čerstvého koriandru | |
| řepkový olej na smažení |






