x
f
x
f
f
f
f

    Subscribe to get a free eCookbook with our top 25 recipes.

    Neodolatelné čočkové rizoto

    30 min + 8 h pasivně

    snadné

    2-3 porce

    You need to be logged in to view this content. . Nejste členem? Vytvořit účet
    Žádná Recenze

    Ingredience

    Upravte Porce
    70 g hnědé čočky musí se namočit
    100 g rýže basmati
    1 ČL soli
    4 ks červené cibule
    2 ČL třtinového cukru
    2 ks jarní cibulky
    200 g bílého tofu natural 1 balení
    1 ks červené papriky
    10 ks sušených rajčat
    1 ČL kari
    špetka cukru
    Na ozdobení
    limetka
    čerstvý koriandr

    Nutriční Informace

    420 kcal Kalorie / 1 porce:
    19 g Tuky
    17 g Bílkoviny
    39 g Sacharidy
    6 g Z toho cuky

    Směry

    1.

    Příprava čočky a rýže

    Hnědou čočku namočte na 8 hodin (ideálně přes noc). Poté ji sceďte a propláchněte. Spolu s rýží basmati ji dejte vařit do osolené vody – přibližně 15–20 minut, dokud obojí nezměkne. Po uvaření slijte přebytečnou vodu a nechte stranou.
    Označit jako dokončené
    2.

    Karamelizovaná cibule a tofu

    Cibuli oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a restujte ji na 3 PL olivového oleje. Jakmile začne měknout, přidejte sůl a třtinový cukr. Pomalu ji nechte zkaramelizovat – měla by být zlatavá a vonět nasládle. Bílé tofu rozdrobte na větší kousky a opečte dozlatova na pánvi s trochou oleje, dokud nezíská křupavý povrch.
    Označit jako dokončené
    3.

    Zelenina a spojení chutí

    Jarní cibulku, červenou papriku a sušená rajčata nakrájejte nadrobno. Na zbytku oleje je krátce orestujte, přidejte kari, špetku soli a cukru – ten krásně vyváží chuť koření. Poté do pánve přidejte uvařenou čočku s rýží, zamíchejte a vše spojte dohromady. Vznikne nádherně barevné a voňavé rizoto.
    Označit jako dokončené
    4.

    Servírování

    Podávejte horké, ozdobené křupavým tofu, čerstvou jarní cibulkou a plátkem limetky. Nakonec posypte koriandrem pro svěží kontrast.
    Označit jako dokončené

    Poznámky

    Rizoto chutná skvěle i druhý den – stačí ho lehce ohřát na pánvi s kapkou olivového oleje. Pokud ho chcete ještě krémovější, přidejte při míchání lžíci rostlinného jogurtu nebo trochu kokosového mléka. A nezapomeňte – nejvíc chutná, když ho jíte z hluboké misky a s klidem v duši.
    This error message is only visible to WordPress admins

    Error: No feed found.

    Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.